Konačno, stigla je potvrda, Novak se vratio na teren!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 10.01.2022.
14:14
Izvor: Sportske.net

Sjajne vesti iz Melburna.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U toku je konferencija za medije porodice Đoković na kojoj se očekuje i uključenje najboljeg tenisera sveta Novaka Đoković.

Njegov najmlađi brat Đorđe otkrio je da se Novak već vratio na teren i da je odradio trening.

"Novak je na slobodi, malopre je bio na teniskom terenu i trenirao. Otišao je u Australiju da igra tenis i da osvoji još jedan Australijan open. Tamo je sa najboljim namerama, svu dokumentaciju je prikupio i dobio medicinsko izuzeće", kazao je Đorđe.

"Okupili smo se da proslavimo pobedu našeg Novaka. Jako je teško da branimo našeg brata i sina, a da ne uvredimo nekog. Novak je uradio apsolutno sve što je mogao da pokaže istinu. Zahvalio bih se pravnom sistemu Australije, hvala i sudiji Keliju što je objektivno vodio suđenje i sagledao apsolutno sve činjenice od momenta Novakovog apliciranja za vizu do kraja sudskog procesa", rekao je Đorđe Đoković.

Posle njega, reč je preuzela majka Dijana.

"Novak ništa nije kriv, Novak nije uradio ništa što se kosi sa zakonom. Ništa nije uradio pogrešno, ispoštovao je sve procedure, a opet preživeo torturu. Naravno da je ustao protiv takvog sistema, jer smatra da zaslužuje boravak sa vizom koju je dobio. Nikada se nismo suočili sa ovako teškom situacijom. Bili smo u poziciji da ne znamo šta je sa njim, da li je dobro, da li je sit... To su stvari koje majke ne mogu da prebrode i razumeće sve majke. Ovo je njegova najveća pobeda u karijeri, veća od svih na turnirima".

Obratio se javnosti i njegov stric, nakon toga o situaciji je govorio i otac Srđan Đoković koji je otkrio da su Novaka terali da potpiše da se odriče vize.

"Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odrekne vize kako bi lakše mogli da ga deportuju. On je to odbio jer shvata da nema razloga da potpiše tako nešto. Nijednim svojim delom nije doprineo da se tako nešto od njega traži. Ovo je strahovito velika, ogromna Novakova pobeda. Oduzeli su mu bili telefon, nisu mu dali da sa bilo kim kontaktira, ni sa advokatima da pripremi fantastičnu odbranu. Sa njima je bio svega nekoliko sati. Ovo je pobeda Novaka, njegovog tima, porodice i celog slobodarskog sveta", poručio je Srđan Đoković.

Javio se konačno i Novak uz najlepšu moguću sliku!

Izgleda da je agoniji došao kraj...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke