Košmar za Olgu Danilović - Srpkinja vodila sa 5:2 i propustila dve meč lopte za finale Jašija!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 25.07.2024.
14:53
Izvor: Sportske.net

Neverovatno...

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Srpska teniserka Olga Danilović nije plasirala se u finale turnira u rumunskom Jašiju.

Ona je posle velike borbe i tri seta izgubila od Ruskinje Mire Andrejeve sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 7:6 (1), posle dva sata i 39 minuta igre.

Olga je imala vođstvo od 1:0 u setovima, kasnije i 5:2 u trećem setu, čak i dve meč lopte, ali joj je sve to bilo nedovoljno da se plasira u finale.

Započela je Danilovićeva furiozno meč i povela sa ubedljivih 4:0 i stečenu prednost sačuvala bez većih problema.

Na startu drugog seta 148. na svetu Danilovićeva odmah je došla do brejka, ali je ekspresno uzvratila Andrejva. Ruskinja je oduzela rivalki servis po drugi put u šestom gemu za vođstvo od 4:2, koje je kasnije pretvorila u osvojen set i izjednačila na 1:1.

Na početku trćeg seta videli smo četiri uzastopna brejka, po dva na obe strane. Prva je svoj servis sačuvala Danilovićeva i povela sa 3:2. Od tog trenutka Srpkinja je zaigrala fantastično, vezala još dva gema i stekla ubedljivo vođstvo od 5:2.

Imala je naša teniserka dva vezane meč lopte u narednom gemu na servis Andrejeve, ali ih je Ruskinja obe spasila i smanjila na 5:3. Kao da je Danilovićeva osećala preveliki pritisak u ovom trenucima, pa je dozvolila rivalki da joj oduzme servis i dodatno joj se približi na 5:4, a zatim i izjednači, te se potupno vrati u igru.

Ipak, uspela je Danilovićeva da se konsoliduje i osvoji naredni gem. Uzvratila je Andrejeva istom merom, pa je o pobednici odlučivao taj-brejk. Na startu odlučujućeg gema Ruskinja je povela sa ubedljivih 4:0 i do kraja rutinski privela posao kraju za plasman u finale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke