Kraj Olgine pariske bajke

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
12:29
Izvor: Sportske.net

Naša teniserka zaustavljena u osmini finala.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Olga Danilović je danas završila svoje učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali nema za čime da žali.

Ostavila je sjajan utisak, ostvarila svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima u karijeri, a danas nije mogla više od časnog poraza protiv favorizovane Čehinje Markete Vondroušove.

Posle jednog sata i 20 minuta borbe, Čehinja je slavila sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2 i izborila plasman u četvrtfinale.

Početak meča bio je kao iz snova za Olgu Danilović. Počela je hrabro, bez prevelikog respekta prema petoj nositeljki na Rolan Garosu, a snažni i precizni udarci su joj dodatno ulivali samopouzdanje.

Odmah je stekla brejk prednosti, povela sa 3:0, pa 4:1, ali onda je Vondroušova uhvatila svoj ritam, vratila brejk, posle čega joj je sve bilo mnogo lakše.

Čak pet gemova i nizu dobila je češka teniserka i od 1:4 stigla do konačnih 6:4 u ovom setu.

Nažalost, ta serija nije prekinuta ni na startu drugog seta, kada je Vondroušova povela sa 2:0, a onda posle čak sedam uzastopno izgubljenih gemova, Olga Danilović uspeva da prekine taj loš niz.

To nije uzdrmalo iskusnu Čehinju koja je i dalje imala brejk prednosti, bez većih problema ga je održavala, a kada je u sedmom gemu napravila još jedan brejk, postalo je jasno da Olga nema snage za preokret poput onog iz duela sa Donom Vekić u prošlom kolu.

Vondroušova će u četvrtfinalu igrati protiv fenomenalne Ige Švjontek, koja je istovremeno danas savladala Ruskinju Potapovu sa 6:0, 6:0, za samo 41 minut meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke