Kraj Purselovim čudima, Alkaraz u polfuinalu Sinsinatija!

Autor: Lazar Nikolić
petak 18.08.2023.
23:24
Izvor: Sportske.net

Tamo ga čeka Hubert Hurkač.

EPA-EFE/EDUARDO LIMA
EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Povezane vesti

Senzacionalno je Australijanac Maks Pursel iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala mastersa u Sinsinatiju, ali je prvi teniser sveta Karlos Alkaraz večeras bio prejak za njega.

Slavio je Španac nakon preokreta sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, a meč je trajao dva sata i 11 minuta igre.

Dovoljan je bio jedan brejk 70. na svetu Purselu u sedmom gemu kako bi osovjio prvi set i stavio na muke apsolutnog favorita Alkaraza.

Ipak, Španac je već na startu drugog seta po prvi put na meču oduzeo servis rivalu, poveo sa 2:0 i do kraja rutisnki sačuvao vođstvo za izjednačenje u setovima.

Sjajno je Alkaraz započeo i treći odlučujući set, oduzeo Purselu seervis i baš kao i u prethodnom setu poveo sa 2:0. Nije se predao Australijanac u tim trenucima, uspeo je da veže dva gema i izjednači rezultat. Igralo se u egalu sve do 4:4, tada je Alkaraz osvojio sva četiri poena na servis rivala, poveo sa 5:4 i servirao za pobedu.

Nije bilo lako najboljem na svetu da završi meč. Imao je Pursel brejk priliku da izjednači na 5:5, ali je Alkaraz uspeo da je spasi i plasira se u polufinale gde će ga čekati Poljak Hubert Hurkač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke