Kraj za Novaka, Zverev u finalu!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.11.2021.
23:39
Izvor: Sportske.net

Nemac ponovio ono što je letos uradio u Tokiju.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Za titulu na završnom Mastersu sezone boriće se Rus Danil Medvedev i Nemac Aleksander Zverev.

Nažalost, u finalu nećemo gledati našeg Novaka Đokovića koji je u drugom polufinalnom meču poražen od Zvereva rezultatom 2:1, po setovima 7:6 /7:4/, 4:6, 6:3, posle dvoipočasovne borbe.

Utisak posle svega je da je Novak u prvom setu propustio veliku priliku, posle čega mu je bilo teško da nadoknadi propušteno protiv kvalitetnog rivala.

Naime, u prvom setu se vodila ravnopravna borba, bez brejkova, ali Novak je u desetom gemu došao do brejk šanse, ujedno i set lopte pri vođstvu od 5:4. Nije je iskoristio, Zverev je uspeo da odbije taj napad, a kasnije u taj-brejku Nemac je uspeo da osvoji prvi set, iskoristivši svoju prvu set loptu za 7:4.

Slično se odvijao i drugi set u prvih devet gemova, ponovo ravnopravna borba, s tim da je Novak imao određenih problema sa očima, pa su mu dostavljene kapi kojima je rešio taj problem.

A onda, deeveti gem drugog seta i prvi brejk Đokovića u ovom meču, koji mu je bio dovoljan za izjednačenje u setovima. Doduše, Zverev je pružio snažan otpor u narednom gemu na Novakov servis, pa je srpskom teniseru trebalo pet set lopti da dođe do izjednačenja u setovima.

Verovali smo tada da je Novak na putu da napravi preokret, ali već u četvrtom gemu trećeg seta Zverev pravi brejk koji je ''potvrdio'' osvajanjem narednog gema na svoj servis i došao je do vođstva od 4:1.

Đoković je imao brejk loptu pri rezultatu 4:2, ali kao i u prvom setu Zverev je uspeo da se odbrani i potom do kraja zadrži stečenu prednost.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke