Krajinović doneo vođstvo Srbiji, Tabilo pao posle drame

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
10:02
Izvor: Sportske.net

Filip najbolji kad je najpotrebnije.

EPA-EFE/DAVID GRAY EDITORIAL USE ONLY...
EPA-EFE/DAVID GRAY EDITORIAL USE ONLY...

Povezane vesti

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv selekcije Čilea nakon što je u dramatičnom meču Filip Krajinović savladao Alehandra Tabila rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (7:5) u drugom kolu grupne faze ATP Kupa u Signeju.

Prvi set bio je prilično izjednačen. U četvrtom gemu Tabilo je na Krajinovićev servis prilično namučio Srbina, ali do brejka nije došlo.

Naš teniser je iskoristio pad koncentracije i uzeo brejk 132. igraču sveta što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Već na startu drugog učinio je isto, ali je dozvolio da mu Tabilo do kraja seta oduzme dva brejka i potpuno se vrati u meč.

U odlučujućem setu igra se potpuno rasplamsala. Oba tenisera su već na startu ovog dela igre uzela po brejk.

U četvrtom i petog gemu viđen je po brejk na obe strane, pa se ušlo u dramatičnu završnicu.

Krajinović je u osmom gemu mogao do brejka, ali se Čileanac spasao, dok je suprotan scenario mogao da bude viđen u desetom, ali je Filip uspeo da se izvuče u povede sa 6:5.

Ušlo se u taj-brejk i drama je dostigla vrhunac. Krajinović je izgubio poen na svoj servis, a zatim je Tabilo stigao do 2:0, međutim Filip je uspeo da veže nekoliko poena u nizu i privede meč kraju uprkos novoj dramu koji je priredio Čileanac.

Sledeći će na teren Dušan Lajović koji se sastaje protiv Kristijana Garina, 17. igrača sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke