Krajinoviću drama sa srećnim krajem na startu Vimbldona!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 28.06.2022.
20:21
Izvor: Sportske.net

Bravo, Filipe!

 EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović je nakon velike drame i preko tri i po sata igre savladao Čeha Jiržija Lehečku sa 3:2, po setovima 5:7, 6:4, (5)6:7, 7:6(5), 6:4 i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

U meču sa mnogo oscilacija na obe strane, Krajinović je na kraju imao više živaca i zasluženo stigao do velike pobede.

Obojica su bez većih problema držala svoj servis u prvom setu, sve do 12. gema i rezultata 6:5 za Lehečku, tada je Krajinović popustio pod pritiskom, izgubio servis i set.

Lehečka, inače 72. igrač na svetu, došao je do brejka već na startu drugog seta i poveo sa 2:0, ali je naš teniser već u narednom gemu vratio izgubljen servis, a onda došao do još jednog brejka. Ovu prednost Srbin je zadržao do kraja i izjednčaio na 1:1 u setovima.

Na krilima dobro odigranog drugog seta, Krajinvoić pravi brejk i na startu trećeg seta, ali od tada Lehečka počinje da igra bolje i dolazi do prednosti od 4:2. Nije se predao Krajinović, vratio je brejk i došao do 4:4. Obojica su zadržali svoj servis do kraja seta, pa je o pobedniku odlučivao taj-brejk.

U taj-brejku videli smo niz mini-brejkova, na kraju se bolje snašao Ćeh, osvojio set i tako se približio pobedi.

Bio je Krajinović pred "ponorom" u četvrtom setu. Lehečka mu je oduzeo servis u najgorem mogućem trenutku, kod rezultata 4:4 i tako došao na prag pobede i plasmana u narednu rundu.

Tada je Krajinović odigrao najbolji gem u meču, vratio brejk i ostao u "životu". Ponovo je o pobedniku seta odlučivao taj-brejk, ali sada je naš igrač imao više živaca i izborio peti, odlučujući set.

U petom setu opet drama i brejkovi. Prvi je servis protivniku oduzeo Krajinović i poveo sa 3:2, ali je već u narednom gemu izgubio svoj servis. Odlučujući gem u meču bio je deveti petog seta. Tada je Krajinović došao do brejk lopte, iskoristio je i poveo sa 5:4, sada je on servirao za prolaz dalje.

Za razliku od Lehečke, 31. igrač sveta Krajinović nije imao problem da reši meč. Odservirao je sjajno i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Protivnik u narednoj rundi biće mu Nik Kirjos koji je ranije danas, takođe u pet setova savladao domaćeg igrača Džaba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke