Krejčikova osvojila Rolan Garos, sledi dupla kruna?

Autor: Darko Mitrović
subota 12.06.2021.
17:09
Izvor: Sportske.net

Fantastičan turnir za češku teniserku, sutra će igrati i u finalu dublova.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Nova šampionka Rolan Garosa je Čehinja Barbora Krejčikova, koja je danas u finalu savladala rusku predstavnicu anastasiju Pavljučenkovu rezultatom 2:1, po setovima 6:1, 2:6, 6:4, posle nepuna dva sata igre.

Prvi set je počeo brejkom koji je napravila Pavljučenkova, ali onda je usledila furiozna serija Krejčikove, koja dobija narednih šest gemova i osvaja prvi set sa ubedljivih 6:1.

Drugi set, potpuno drugačija slika na terenu, Pavljučenkova opet pravi rani brejk, ali ovoga puta stiže i do 3:0, kasnije i 5:1 uz još jedan brejk, ali se onda požalila na povredu zbog čega je zatražila medicinski tajm-aut.

Kada je meč nastavljen, Krejčikova je uspela da napravi brejk za 5:2, ali Pavljučenkova je odmah uzvratila i stigla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu, vodila se ravnopravna borba sve do sedmog gema, kada Krejčikova pravi ključni brejk, a onda ga je i potvrdila u narednom gemu na svoj servis za 5:3.

Mogla je već u sledećem gemu da zavri posao, propustila je dve meč lopte, ali je Pavljučenkova uspela da se odbrani i vrati neizvesnost, smanjivši na 5:4.

Ipak, na svoj servis Krejčikova koristi drugu meč loptu, ukupno četvrtu, za prvu titulu na Rolan Garosu!

Krejčikova je na Rolan Garos došla kao 33. teniserka sveta, ali će joj ova titula doneti skok od 18 mesta i u ponedeljak će biti na 15. poziciji na WTA listi. Plasman će značajno popraviti i Pavljučenkova, koja će sa 32. skočiti na 19. poziciju.

Ali, ovo nije kraj turnjira za Krejčikovu koja će sutra u dublu imati priliku za duplu krunu na Rolan Garosu. U finalu će, u tandemu sa Sinijakovom igrati protiv Ige Švjontek i Betani Matek-Sands.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke