Kritike nisu vredele, Kirjos opet prkosi pravilima Vimbldona!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.07.2022.
19:58
Izvor: Sportske.net

Uradio je to čak i na svečanoj ceremoniji.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Ne samo da je Vimbldon jedan od četiri najveća, grend slem turnira, nego zbog svoje duge tradicije i specifičnih pravila koja se decenijama unazad poštuju ima poseban značaj.

Ono što nas čini ponosnim je što je naš najbolji teniser Novak Đoković danas po sedmi put u karijeri osvojio ovaj turnir, pobedom u finalu nad Australijancem Nikom Kirjosom.

Međutim, temperamentni Kirjos tokom turnira baš i nije želeo da poštuje sva stroga pravila na turniru, poput onog da oprema u kojoj se pojavljuje na terenu i pres konferencijama mora da bude u beloj boji.

Pre par dana se pojavio pred novinarima noseći crvene patike i crveni kačket, na šta mu je jedan od engleskih novinara skrenuo pažnju, ali Kirjos mu je hladnokrvno uzvratio da jednostavno ''radi samo ono što želi'', a tog dana je baš želeo da nosi svoje omiljene ''džordanke''. Usledila je polemika, novinar je pitao Kirjosa da li smatra da za njega pravila ne važe, ali Australijanac nije odstupao od svog stava.

Danas, slična slika na svečanoj ceremoniji dodele pehara po završetku finala. Kirjos je skinuo svoj beli kačket koji je nosio tokom meča i stavio - crveni.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke