Kritikovali ga, pa ga sad veličali - Novak Đoković sportista godine prema izboru "Ekipa"!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.12.2021.
12:34
Izvor: Sportske.net

Velika čast!

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Francuski list "Ekip" odabrao je srpskog tenisera Novaka Đokovića za najboljeg sportistu godine.

Zahvaljujući brojnim uspesima u 2021. u kojoj je jurio kalendarski slem, Đoković je, prema "Ekipu" zaslužio njihovu prestižnu nagradu, uprkos tome što su ga neretko kritikovali i upućivali brojne uvredljive tekstove na njegov račun.

Đoković je osvojio tri od četiri gren slemova u ovoj godini izuzev US opena gde je stigao do finala i izgubio od Danila Medvedeva. Jurio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ali je poražen od Saše Zvereva u polufinalu.

Godina je bila veoma uspešna po pitanju brojnih rekorda. Novak je pretekao Rodžera Federera po broju sedmica provedenih na čelu ATP liste, srušio je rekord Pita Samprasa po broju godina završenih na prvom mestu (7), osvojio je 36 masters titula, koliko ima i Nadal, a izjednačio se i sa 20 gren slemova zajedno sa Špancem i Švajcarcem.

Đoković se našao na naslovnici "Ekipa" zajedno sa jamajčanskom atletičarkom Elan Tompson-Hera, koja je najbolja ženska sportistkinja prema izboru renomiranog francuskog lista. Ona je osvojila zlatnu olimpijsku medalju ove godine na trci od 100 m

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke