Kritikovao je Cicipasa, a kakvim se trikovima Zverev služi?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 09.09.2021.
23:57
Izvor: Sportske.net

Jedan detalj iz četvrtfinala takođe je privukao pažnju.

EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Tokom prve nedelje US opena dosta se govorilo o Cicipasovim odlascima u toalet, baš u trenucima kada je njegovim rivalima dobro išlo, a još je sve to trajalo više nego što je uobičajeno.

Najglasniji u kritikama na račun Grka bio je, osim Endija Mareja, i Aleksander Zverev koji je imao slično iskustvo sa Cicipasom tokom meča u Sinsinatiju.

I mnogi drugi su smatrali da se Cicipas nije ponašao sportski u tim trenucima, sumnjalo se i da je dobijao informacije od oca tokom tih pauza, ali sada je i Zverev došao u centar pažnje kada je u pitanju ne baš sportsko ponašanje na terenu.

On se u četvrtfinalu sastao sa Lojdom Herisom, savladao ga je sa 3:0 u setovima, ali je prvi set dobio tek posle taj-brejka u kom je on zaustavio igru na nekoliko minuta, baš kada je Heris imao set-loptu.

Naime, Zverev se požalio sudiji da mu smeta svetlost iz velikog ekrana, pa je zamolio da se taj ekran isključi. Sudija je tu molbu uslišio, ali je sve to potrajalo nekoliko minuta, dovoljno da Heris izgubi ritam igre, posle čega je Zverev okrenuo taj-brejk u svoju korist i kasnije rutinski dobio meč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke