Krstin osvojio titulu

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 07.06.2015.
20:42
Izvor: Sportske.net

Dok se Đoković borio u Parizu za titulu, na drugom kraju sveta, u Libanu, Peđa Krstin stigao je do titule, na doduše mnogo manjem turniru, ali njemu izuzetno bitnom.

Povezane vesti

Krstin pripada grupi mladih srpskih igrača o kojima smo pisali krajem prošle godine i čije rezultate pratimo. Nadamo se da neće proći mnogo vremena, a da će se i oni pridružiti Novaku, Viktoru, Janku i sad Krajinoviću i Lajoviću na ATP turnirima širom sveta.

Krstin je već prešao na čelendžere, ali je ove nedelje odlučio da se vrati stepenik niže i da na fjučersu u Libanu pokuša da osvoji nove ATP bodove. Ispostavilo se kao dobra odluka, pošto je uspeo da stigne do titule.

Danas je u finalu slavio protiv Slovaka Sikore u 2 seta, sa 6:2 i 6:2 po setovima, jasno pokazavši da je ipak prevazišao ovaj nivo. Turnir u Libanu igrao se za nagradni fond od 15.000 dolara.

Bodovi su bitni. Posle turnira u Libanu, Krstin će skočiti za nekih 30-ak mesta na ATP listi i stići na korak od 250 najboljih na svetu.

Ove nedelje je još jedan iz mlađe garde napravio odličan rezultat. Nikola Milojević je u Uzbekistanu stigao do finala, u kom je na žalost poražen, ali i njega čeka skok na prag 300 najboljih na svetu.

Za sada najbolji iz mlađe garde je Laslo Đere koji je posle finala na čelendžeru u Prostejovu ove nedelje stigao u 200 najboljih i očekuje se da bude oko 180. mesta na novoj ATP listi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.