Krunić: "Igranje u Beogradu me opušta"

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.05.2021.
18:46
Izvor: Sportske.net, Beta

Prava priprema pred nastavak sezone.

 Marko Djokovic/Starsport.rs ©
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je danas posle plasmana u polufinale dublova na turniru u Beogradu da je igranje na domaćem terenu "rasterećuje", kao i da nije zadovoljna svojim rezultatom u singlu.

"Što se dubla tiče, drago mi je što igram kod kuće, rasterećuje me ta činjenica, jer su pored mene dragi ljudi, mogu da se vratim kući posle meča i to mi je definitivno dodatni opuštajući faktor. Pomaže mi domaći teren", rekla je Krunić, a preneli su organizatori turnira.

Ranije danas srpske teniserke Krunić i Nina Stojanović plasirale su se u polufinale dublova pošto su pobedile belorusko-rumunski par Lidiju Marozavu i Andreu Mitu posle tri seta, 6:2, 3:6, 10:6.

Krunić je u singl konkurenciji turnira u Beogradu poražena već u prvom kolu kvalifikacija.

"Nisam zadovoljna singlom, ali kako sam došla u petak ujutru iz Amerike, a u subotu sam igrala prvi meč, nisam mogla da očekujem da će pokazati najbolji tenis. Nisam igrala mnogo mečeva i svaki koji odigram je napredak", dodala je 28-godišnja teniserka.

Srpska teniserka ocenila je da je "psihički naporno" biti zatvoren u "balonu", kao i da se nada da će uskoro početi sa popuštanjem mera u Srbiji i svetu, u vezi sa pandemijom korona virusa.

"Nisam osoba koja voli da bude stalno u klubu i na terenima, potreban mi je ventil, da mogu da prošetam negde. Verujem da će situacija biti malo lakša. Bitno je prihvatiti situaciju takvu kakva jeste, ali i pokušavam kroz Savet igrača da uradimo promene, da se pravila malo popuste i da budemo izmedju toga da smo bezbedni i da ne ugrožavamo turnire i zdravlje, a opet da imamo i život pored tenisa", rekla je Krunić.

Ona je dodala da se više zalaže za češće testiranje na korona virus, ali uz mogućnost izlaska van "balona".

"Sad imamo sat, dva da treniramo napolju, a bilo bi dobro da se to vreme produži i da radim nešto drugo osim treniranja. Dosta zavisimo i od države u kojoj igramo, zato moramo redovno da pratimo sve promene. Do tada pokušavam da se sakrijem uz knjige i netfliks", dodala je Krunić.

Srpska teniserka nalazi se na 212. mestu na WTA listi, a od ponedeljka je očekuju kvalifikacije za drugi grend slem turnir u godini, Rolan Garos.

"Videću kad ću početi sa sezonom na travi. Cilj mi je da odigram što više mečeva, da budem zdrava. Idealno bi bilo da se vratim u top 100, mada sam svesna da se to možda neće desiti ove sezone. Sa mojim trenutnim rangom, teško je da udjem u turnire, moram o tome da odlučujem u poslednjem trenutku. Primarni cilj je da nadjem rutinu oko rasporeda i svega, a to neće biti lako ove godine", ocenila je ona.

Krunić je dodala i da je Srbija zaslužila organizaciju ženskog turnira, kao i da je to odlična šansa za mladje igračice da se direktno plasiraju u glavni žreb.

Srpski dubl će u polufinalu igrati protiv pobednica duela izmedju drugih nosilaca madjarsko-ruskog para Timee Baboš i Vere Zvonarjove i Ruskinja Natele Dzalamidze i Irine Hromačeve.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke