Krunisanje kralja Novaka u Bulonjskoj šumi

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.05.2022.
12:45
Izvor: Sportske.net

Novak uhvatio sjajan zalet, ali mnogi ne veruju u njega…

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Novak Đoković je branilac trofeja na Rolan Garosu u muškom singlu, nikada nećemo zaboraviti legendarno polufinale protiv Rafaela Nadala i pobedu protiv Španca, a potom i finale protiv Cicipasa kada je srpski teniser gubio sa 2:0, da bi na kraju preokrenuo rezultat za svoj drugi trofej u Bulonjskoj šumi prošle sezone.

Da se nije dešavalo ono što se dešavalo u Australiji, Novak bi možda ovoga puta bio i favorit za osvajanje Rolan Garosa. Ovako, stvari stoje malo drugačije, Novak je propustio veliki deo dosadašnjeg toka sezone, nije igrao velike turnire poput Australijan opena, Indijan Velsa i Majamija, ali je na šljaci započeo sezonu i možemo reći da je sve bolji, videli ste i u Rimu gde je osvojio turnir.

Iako je priznao da je imao problema sa nama nepoznatom bolešću nakon finala ATP turnira u Beogradu, pokazao je u Madridu i Rimu da možemo računati na njega u onim najjačim mečevima.

Odigrao je neverovatan meč protiv Alkaraza u polufinalu Madrida, baš onakav kakav mu je potreban kako bi stekao preko potrebno ovosezonsko iskustvo igranja na šljaci pred drugi gren slem sezone, pa je, čini se, onako rutinski osvojio trofej u prestonici Italije. 

Veliki broj teniskih stručnjaka ne veruje u Novaka, smatraju da je Vimbldon njegov turnir i da će tu stići do 21. gren slem trofeja u karijeri, a među njima je i njegov sada već bivši trener Marijan Vajda koji je istakao da je sve što se dešavalo Novaku do sada uticalo na njegov ritam. 

Pomenuta bolest koja muči Novaka bi mogla da utiče i na njegovu izdržljivost jer se ipak radi o gren slemu, odnosno turniru na kom se igra na tri dobijena seta, ali ako smo nešto naučili u dosadašnjoj karijeri najboljeg tenisera ikada, po mnogim parametrima, to je da ga nikada ne treba otpisivati i da je možda baš tada najjači. 

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović igra sjajno ove sezone, ali ni njemu šljaka nije baš omiljena podloga. Odigrao je par dobrih mečeva, pokazao protiv Švarcmana koji je specijalista za šljaku da može da se nosi sa izuzetnim teniserima, pa možemo očekivati i od njega prolazak makar do trećeg kola što je realan domet, sve preko toga je ogroman plus. 

Krajinović je pokazao da može mnogo, ali je potrebno da se poklopi dosta toga, setimo se kako je "počistio" sa terena Rubljova u Rimu, uglavnom, i njegov prolazak u treće kolo bi bio uspeh. Laslo Đere igra odlično na šljaci, to mu je omiljena podloga, imaće vremena i da se pripremi posle teškog meča sa Vavrinkom u Rimu koji je izgubio.

Lajoviću je takođe šljaka prijatna podloga, napravio je solidne rezultate do Rolan Garosa. Novaka očekujemo u finalu, za ostale je veliki uspeh sve više od trećeg kola…

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke