Kukuškin: "Vratili smo nadu u plasman u narednu fazu"

Autor: Beta Beta
petak 04.03.2016.
22:56
Izvor: Beta

Kazahstanski teniser Mihail Kukuškin rekao je da je pobedom protiv Viktora Troickog u drugom meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa vratio nadu svojoj reprezentaciji za plasman u narednu fazu takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

U prvom meču dana Novak Đoković je pred oko 5.000 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio Aleksandra Nedovjesova sa 6:1, 6:2 i 6:3, da bi Mihail Kukuškin u drugom duelu pobedio Troickog sa 7:5, 6:2 i 6:4.

"Ispunio sam svoj plan, a to je da donesem poen reprezentaciji. Treći set je bio jako važan. Nisam mu dao da se vrati u igru. Bio je ovo izuzetno težak meč, ali pobedom sam vratio nadu ekipi za plasman u narednu fazu. U trećem setu sam psihički popustio, počeo sam da žurim i grešim. Imao sam veliku prednost u tom periodu, koncentracija je popustila, ali sam se podigao i na krau se sve dobro završilo", rekao je Kukuškin novinarima posle meča.

Gledalište se delimično ispraznilo između mečeva, pa je Troicki imao upola manju podršku, ali su navijači Kazahstana, oko njih stotinu, bili bučniji od domaće publike tokom meča koji je trajao nešto više od dva i po sata.

"Zahvaljujem navijačima što su došli iz dalekog Kazahstana. Navijali su ceo meč. Bili su glasniji od navijača Srbije. Zadovoljni smo i to nam je dodatno dalo snagu. Osećali smo se kao kod kuće", rekao je Kukuškin.

Troicki je posle meča rekao da mu uslovi u dvorani nisu odgovarali i da je podloga bila spora, ali Kukuškin s druge strane nije imao zamerke.

"Podloga mi je već poznata. U Moskvi gde boravim je podloga iskao kao i ovde. Igrao sam sa Viktorom na ovakvoj podlozi jednom i uspeo je da me pobedi. Možda mu danas uslovi nisu odgovarali", zaključio je Kukuškin.

Posle prvog dana takmičenja izmedju Srbije i Kazahstana u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa rezultat je 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke