Kvalifikant namučio Kecmanovića, Srbin posle drame u drugom kolu Majamija

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.03.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Jedino treći set prošao glatko.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo masters turnira u Majamiju pošto je na startu turnira bio bolji od kvalifikanta Lijama Broadija rezultatom 7:5, 6:7 (5:7), 6:1.

Prvi set igre 46. teniser sveta rešio je znatno teže protiv daleko slabije rangiranog rivala.

Broadi je Srbinu uzeo brejk povevši sa 2:0 i verovatno bi stigao i do vođstva u setovima da je pri vođstvo od 4:1 uzeo naredni brejk.

Čak šest sačuvanih brejk lopti kao da su podigle samopouzdanje Kecmanoviću, koji je u kratkom periodu uzeo čak dva gema na protivnikov servis stigavši do preokreta.

Kraja drami nije bilo kada je Britanac uzvratio brejkom, ali je Kecmanović već u narednom uzvratio nakon čega je bio siguran i na svoj servis pa je posle nepunih sat vremena igre poveo sa 1:0.

Već na startu drugog seta Kecmanović je uzeo brejk, koji je trablo da mu znatno olakša posao u nastavku, ali drame ni ovaj put nije izostalo.

Sredinom seta Broadi je uzvratio brejkom, pa se posle mukotrpne borbe ušlo u taj-brejk, koji je Britanac rešio u svoju korist, pa se ušlo  u treći set.

Nakon dva seta koja su u proseku trajala oko sat vremena usledio je odlučujući u kojem je Kecmanović doslovno počistio rivala dozvolivši mu samo jedan gem.

Time je u jako turbulentnom meču overio plasman u drugo kolo gde će igrati iskusnog francuskog tenisera Adrijana Manarina.

Meč je na programu u petak u popodnevnim satima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke