Kvitova eliminisana sa Vimbldona, pobeda Halepove

Autor: Beta Beta
sreda 05.07.2017.
23:29
Izvor: Beta

Češka teniserka Petra Kvitova završila je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je danas izgubila od Amerikanke Medison Brengl sa 6:3, 1:6, 2:6 u drugom kolu.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Kvitova se vratila tenisu posle šestomesečne pauze otkako je provalnik napao u njenoj kući i nožem joj rasekao levu ruku kojom igra. Ona je od povratka na teren igrala na dva turnira, osvojila je trofej u Birmingemu, a potom se turnira u Istbornu zbog povrede stomačnog mišića.

Dvostruka šampionka Vimbldona je na današnjem meču protiv 95. teniserke sveta napravila 38 neiznudjenih grešaka i devet duplih servis grešaka.

Brengl, koja nikada do sada nije prošla prvo kolo Vimbldona, u narednom kolu igraće protiv Francuskinje Karoline Garsije. Garsija je danas slavila protiv Rumunke Ane Bogdan sa 6:4, 6:3.

U treće kolo trećeg grend slem turnira u sezoni plasirala se i Rumunka Simona Halep posle pobede nad Majom Hadad iz Brazila sa 7:5, 6:3. Hapel u narednom kolu očekuje duel protiv Kineskinje Šuaj Peng, koja je savladala Karlu Suares Navaro iz Španije u dva seta - 6:2, 6:2.

Nemica Karina Vitheft savladala je Beloruskinju Arjnu Sabalenku u tri seta i zakazala duel sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke