Lajović dobio dramu u Umagu, sledi duel sa Muzetijem!

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.07.2024.
21:06
Izvor: Sportske.net

Srpski teniser najavio uspon forme.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Dušan Lajović je večeras vodio veliku borbu za plasman u četvrtfinale turnira u Umagu i na kraju je izašao kao pobednik, i to u dva seta.

Rival mu je bio italijanski predstavnik Flavio Koboli, a naš teniser je posle dva sata i 13 minuta igre slavio u dva taj-brejka sa 7:6 (7:5) i 7:6 (7:3).

Ravnopravna borba čitavim tokom meča je u skladu sa njihovim pozicijama na ATP listi, gde je Koboli na 48. mestu, a Lajović je bio samo pet mesta slabije plasiran uoči ovog turnira.

Lajović je u taj-brejku prvog seta bio u minusu, Koboli je poveo sa 3:0, ali je naš teniser uspeo da uzvrati i preokrene rezultat.

U drugom setu Lajović je dominirao, stekao je dva brejka prednosti za vođstvo od 5:2 i u narednom gemu je servirao za pobedu. Međutim, Italijan se nije predavao, dobio je tri naredna gema, od toga dva na Lajovićev servis i nedugo zatim se ponovo ušlo u taj-brejk.

Tu je Lajović još jednom bio bolji i serijom 4:0, od 3:3 do 7:3, je rešio pitanje pobednika. U četvrtfinalu ga sada očekuje duel sa drugim nosiocem, Lorencom Muzetijem.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke