Lajović pokvario "srpski" dan na Vimbldonu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.06.2022.
17:42
Izvor: Sportske.net

Ništa od stopostotnog učinka Srba.

EPA-EFE/NEIL
EPA-EFE/NEIL

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je od Kazastanca Aleksandra Bublika u drugom kolu Vimbldona sa 3:0, po setovima 7:6(7), 6:2, 7:5 , nakon dva sata i četiri minuta igre.

Tako je Srbija danas ostala bez maksimalnog učinka u Londonu, jer su prethodnoĐoković i Kemcanović pobedili u svojim mečevima.

Prvi set je prelomio pobednika. Obojica igrača sjajno su igrala na svojim servis gemovima, pa je prvi uvodni set rešen u taj-brejku. Bublik je vodio sa 6:4 i imao dve set lopte, ali je naš teniser uspeo da ih spasi i dođe do svoje prilike da osovji set, nažalost nije je iskoristio. Kazahstanac je osvojio tri naredna poena za vođstvo u setovima.

Propuštena prilika loše je uticala na Lajovića, naš igrač bio je nesigurniji na svom servisu u drugom setu, pa je  38. igrač sveta iz Kazahstana napravio prvi brejk na meču i poveo sa 4:2. Do kraja seta Lajović je još jednom izgubio servis i omogućio Bubliku da dođe na set od  treće runde grend slema.

U trećem setu obojica igrača servirala su odlično, brejk lopti nije bilo sve do 12. gema kada je Lajović servirao za opstanak u meču, tada je popustio pod pritiskom i dozvolio Bubliku da dođe do brejk lopte, ujedno i meč lopte, koju je iskoristio i plasirao se u treće kolo Vimbldona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke