Lajović poveo pa stao na drugoj prepreci u Parizu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.11.2023.
17:21
Izvor: Sportske.net

Poraz srpskog tenisera.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović ispao je u drugom kolu mastersa u Parizu.

On je posle preokreta poražen od Australijanca Aleksa De Minora sa 1:2, po setovima 6:4, 6:4, 6:4. Meč je trajao dva sata i 11 minuta igre.

Prvi set bio je veoma izjednačen i neizvestan. Imao je Lajović brejk loptu u drugom gemu koju nije iskrostio, a od tada pa sve do 10. gema, igrači su bez problema čuvali svoj servis. Lajović je vodio sa 5:4, a De Minor servirao za opstanak u prvom setu. 

Tada je srpski teniser izvršio pritisak na početni udarac Australijanca, došao do tri brejk, ujedno i set lopte, iskoristio treću i poveo sa 1:0.

Baš kao i u prvom, Lajović je i u drugom gemu narednog seta imao brejk priliku koju nije iskoristio, a zatim i 13. na svetu De Minor prve dve svoje šanse da oduzme servis Srbinu.

Ključan u drugom setu bio je sedmi gem kada je potpuno popustila koncentracija Lajoviću, a De Minor to iskoristio da dođe do brejka i to bez izgubljenog poena, što je kasnije pretvorio u osvajanje seta i izjednačenje.

U trećem odlučujućem setu sve je krenulo loše po 48. tenisera sveta iz Srbijie. Dopustio je Lajović još jedan brejk sa nulom protivniku i vođstvo od 2:0. Uspeo je Srbin ekspresno da se vrati u meč, osvoji dva gema i stigne do izjednačenja. 

Ipak, kratko je trajao Dušanov nalet. Usledio je novi brejk De Minora koji je poveo sa 4:2 i do kraja sačuvao prednost za trijumf nad Srbinom.

Protivnik Aleksu De Minoru u narednoj rundi biće bolji iz meča Janik Siner - Mekenzi Mekdonald koji je na programu kasnije danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke