Buenos Ajres - Lajović imao dobijen meč...

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 09.02.2022.
20:13
Izvor: Sportske.net

Dušan Lajović servirao za pobedu i - poklekao.

EPA-EFE/DARREN ENGLAND
EPA-EFE/DARREN ENGLAND

Povezane vesti

Dušan Lajović nije uspeo da se izbori za četvrtfinale Buenos Ajresa pošto je u osmini finala danas poražen od Federika Korije sa 2:1 u setovima. 

Bilo je 6:4 i 5:7 i 4:6.  

Imao je Lajović u prvom setu 5:1, dozvolio sebi veliko opuštanje jer je Korija bio u velikom naletu nakon jedne neverovatno spašene lopte što ga je uzdiglo. Mogao je domaći teniser da stigne i do izjednačenja na 5:5, ali je zakazao kada je to njemu bilo najpotrebnije, pa je Lajović brejkom stigao do prednosti u setovima, iskoristio je prvu set loptu. 

U drugom setu takođe neizvesno, Dušan je imao brejk loptu u četvrtom gemu, a onda je dobio još tri u osmom kada je iskoristio tek treću za 3:5. I umesto da završi posao, meč je produžen, na svoj servis je Lajović poklekao, Korija se vratio i ubrzo izjednačio na 5:5. Veliki pad Lajovića se nastavio, podsetio je na prošlu sezonu kada je gubio dobijene mečeve, pa je Korija stigao do svog prvog seta. 

Došli smo do trećeg seta, ali Srbin nije uspeo nikako da se oporavi na vreme, izgubio je gem na svoj servis već u trećem gemu i Argentinac je iskoristio svoju šansu i plasirao se u četvrtfinale. 

U narednom kolu Korija igra protiv pobednika duela Kasper Rud - Karbaljes Baena, napominjemo da je Norvežanin Rud prvi nosilac na ovom turniru, dok je Lajović postavljen za petog. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke