Lajovićeva pobeda sezone - Pao je sedmi na svetu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 04.05.2022.
14:30
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč našeg tenisera.

Starsrport/Serbia Open
Starsrport/Serbia Open

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je sedmog tenisera na svetu Kaspera Ruda sa 2:1 (7:6, 2:6, 6:4) u drugom kolu mastersa u Madridu.

Bilo je dramatično u prvom setu. Lajović je prvi napravio brejk u trećem gemu, nakon što je iskoristio treću brejk loptu. Norvežanin se vratio u igru brejkom u šestom gemu. Do kraja seta obojica tenisera bili su sigurni na svoj servis, pa je o pobedniku odlučivao taj-brejk u kojem je srpski teniser stigao do dve set lopte, pri rezultatu 6:4, tada je Rud preokrenuo i stigao do set lopte, koju je Lajović spasio i nakon toga osvojio set, rezultatom 9:7 u taj-brejku.

Kao da se 77. teniser na svetu umorio posle fantastičnog prvog seta. Rud je dominirao u drugom setu, napravio dva brejka i stigao do izjendačenja.

Naš teniser je u trećem, odlučujućem setu, vratio nivo igre sa starta meča. Suvereno je držao svoj servis, ali nije uspevao da stigne do brejk lopte protiv sedmog igrača sveta.Vodio je naš teniser sa 5:4 u  odlučujućem setu, a na servisu je bio Rud. Lajović je napravio pritisak na servis Norvežanina, a ovaj mu je duplom servis greškom omogućio meč loptu, koju naš teniser nije uspeo da iskoristi, nakon prve, usledila je i druga meč lopta, Srbin je uspeo da je realizuje i stigne do velike pobede.

Lajović će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Hubert Hurkač - Alehandro Davidovič Fokina, koji se igra kasnije danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke