Laslo ne ume protiv Filipa, furiozni Krajinović u finalu Hamburga!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 17.07.2021.
15:14
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale ATP turnira u Hamburgu pošto je u polufinalu bio bolji od sunarodnika Lasla Đerea slavivši rezultatom 6:4, 6:2 i tako potvrdio dominaciju u međusobnim duelima.

Prvi set počeo je kao poručen za Krajinovića, koji je već u uvodnom gemu oduzeo brejk Đereu i tako mu stavio do znanja da je naoštren za trofej u Hamburgu.

Već u trećem gemu imao je priliku da novim brejkom povede sa 3:0, ali je 13 pozicija slabije rangirani rival uspeo da odoli.

U finišu seta Đere je propustio brejk priliku da unese potpunu neizvesnost u meč, pa je Krajinović okončao prvi set i poveo sa 1:0.

U drugom setu viđena je prava drama pošto su obojica tenisera stigla do brejka već na startu meča.

Krajinović je potom uzvratio novim brejkom, Đere nije imao odgovor pa se Filip sa vođstvom od 3:1 približio plasmanu u finale.

Usledio je novi brejk i rutinska završnica za Filipa, koji će u nedelju imati prilikui da se bori za trofej Hamburga protiv boljeg iz duela Federika Delbonisa i Pabla Karenja-Buste, koji igraju po završteku srpskog duela.

Bila je to šesta pobeda Krajinovića nad Đereom, a jednu od prethodnih pet ostvario je upravo pretprošle godine u Hamburgu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke