Laureus objavio nominacije za najbolje sportiste, ATP pružio podršku Novaku!

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.02.2022.
17:24
Izvor: Sportske.net

Novak u možda nikad jačoj konkurenciji.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je tokom svoje karijere četiri puta proglašavan i najboljim sportistom sveta u organizaciji ''Laureusa''.

To mu je uspevalo 2012, 2015, 2016. i 2019. godine i bolji je od Rafaela Nadala koji je dva puta dobijao ovo veliko priznanje, ali od tenisera i dalje najveći broj ''Laureusovih'' nagrada ima Rodžer Federer koji je pet puta proglašavan najboljim sportistom sveta.

Posle glasanja 1300 novinara širom sveta, među kojima su bili i novinari ''Sportske.net'', ''Laureus'' je danas objavio imena po šest nominovanih u sedam različitih kategorija, od kojih će u aprilu biti proglašeni pobednici posle glasanja najvećeg svetskog žirija koji će činiti ukupno 71 legenda svetskog sporta. Našoj javnosti su, naravno, najzanimljivije nominacije u kategoriji najboljeg sportiste godine.

Među nominovanima je u toj kategoriji i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je prošle godine osvojio tri Gren Slem turnira - Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon, a na US openu je zaustavljen u finalu.

ATP je posle objavljivanja nominacija pružio podršku Đokoviću na Tviteru što možete da vidite u prilogu, a Novakovi konkurenti da i peti put dobije priznanje za najboljeg sportistu sveta biće još petorica velikih šampiona. To su:

fudbaler Robert Levandovski, šampion Formule 1 Maks Fesrstapen, legenda NFL-a Tom Brejdi, kenijski atletičar Eliud Kipčoge i američki plivač Kaleb Dresel.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke