Lista za nevericu, Federer daleko ispred Novaka, pobede ovde ne pomažu?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.08.2021.
22:24
Izvor: Sportske.net

Šta još treba da uradi?

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Novak Đoković je ove sezone uspeo konačno da dostigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Gren Slem turnira, sada će na US openu imati sjajnu priliku da ih obojicu pretekne, ali kada su u pitanju godišnje zarade, tu Nole i dalje kaska za Švajcarcem.

Iako je ove godine Federer malo igrao zbog problema sa povredama, iako nije osvojio nijednu Gren Slem titulu, a Novak ih je vezao tri, uz šansu da osvoji i istorijsku, četvrtu u nizu, Švajcarac je i ove godine na Formsovoj listi daleko ispred našeg tenisera.

Prema njihovim podacima, Federer je u tekućoj godini inkasirao 90.6 miliona dolara, od čega je samo 600.000 od nagrada na turnirima, sve ostalo je zaradio od sponzorskih ugovora.

Naravno, Federer je tu neprikosnoven kada su teniseri i teniserke u pitanju, a drugo mesto, zanimljivo, zauzima Naomi Osaka sa oko 60 miliona dolara, od čega je samo pet od nagrada na turnirima. Đokovića nema ni na trećem mestu koje zauzima Serena Vilijams sa 41.8 miliona dolara, od toga 1.8 miliona je zaradila na turnirima.

Đoković je tek na četvrtom mestu sa osam miliona dolara zarađenih na terenu, što je znatno više i od Federera i od Osake i od Vilijamsove, ali najbolji teniser sveta značajno zaostaje kada su u pitanju zarade od sponzorskih ugovora. Tu je Novak inkasirao ''samo'' 30 miliona.

U Top 10 su još Rafael Nadal, Kei Nišikori, Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas i Ešli Barti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke