London - Vavrinka ostao u trci za polufinale

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
23:38
Izvor: Sportske.net

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka ostao je u trci za plasman u polufinale završnog Mastersa u Londonu nakon što je u drugom kolu grupe 'Džon Mekinro' u dva seta savladao Marina Čilića.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Drugi meč drugog kola u grupi 'Džon Mekinro' na završnom Mastersu u Londonu završen je trijumfom Stanislasa Vavrinke koji je posle dva časa igre uspeo da savlada Marina Čilića.

Švajcarac je slavio rezultatom 2:0 (7:6, 7:6) i tako ostao u trci za plasman u polufinale pošto posle poraza od Keija Nišikorija i pobede nad Marinom Čilićem ima polovičan učinak.

Prvi set je protekao bez brejka, iako je Marin Čilić u desetom gemu imao jedinu brejk loptu koja je ujedno bila i set lopta, ali je nije iskoristio. Vavrinka u taj-brejku pravi dva mini brejka i lako stiže do prednosti.

Nešto drugačiji raspelt videli smo u drugom setu pošto su obojica napravila po jedan brejk, ali se na kraju svelo na isto pa je odluka o osvajaču seta pala u taj-brejku gde je ponovo više sreće i umeća imao Vavrinka.

Nakon večerašnjeg trijumfa nad Marinom Čilićem Švajcarac ostaje u trci za plasman u polufinale, premda će mu za to ostvarenje biti potreban trijumf nad Endijem Marejem.

Hrvatski teniser u teoriji još uvek može da se nada plasmanu u polufinale ali je to trenutno u domenu naučne fantastike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zdenkomen
Thursday, 17.11.2016
09:26

Hajde Vavrinka pobedi onog škotskog lepotana, olakšaj malo Noletu a i sebi. Valjda umeš i protiv njega kao i protiv Noleta.