Loše vesti iz Njujorka - Rampa za Đokovića od US opena!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 22.08.2022.
08:20
Izvor: Sportske.net

Izgleda ništa od Novaka u Americi.

BETA/AP
BETA/AP

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković po svemu sudeći neće učestvovati na predstojećem US openu.

Iako još uvek nema njegovog zvaničnog povlačenja, niti saopštenja US opena da je Đoković isključen sa spiska, organizatori su se oglasili saopštenjem u kojem navode da će pratiti sve kovid protokole države Njujork, što podrazumeva da strani državljani koji ulaze u Sjedinjene Američke Države moraju biti vakcinisani.

Kako Đoković to nije učinio, on neće učestvovati na predstojećem US openu, osim ukoliko ne dođe do senzacionalnog preokreta. Srpski teniser se priprema iako svestan da su šanse mizerne, pa čak u nepostojeće.

Sjedinjene Američke Države jesu ublažile zdravstvene mere, ali ne toliko da se inostranim putnicima bez imunizacije dozvoli ulazak u zemlju.

"U ovom trenutku, osobe sa kupljenim kartama neće morati da budu vakcinisane svim dozama kako bi prisustvovali US openu. Ipak, moramo uzeti u obzir da to ne važi za navijače koji dolaze iz inostranstva kako bi pristustvovali US openu. Oni moraju biti potpuno vakcinisani sa setom vakcina koje su prihvatljive za ulazak u SAD", stoji u saopštenju organizatora US opena.

Da li igrači moraju biti vakcinisani?

"Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom KOVID (uključujući sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i biće objavljeni kasnije, uzimajući u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka", dodaje se.

U AdmiralBet, Novak Đoković je i dalje prvi favorit s kvorom od 2.49!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke