Ma, kakva penzija, Nole planira dugo rivalstvo sa Alkarazom!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.09.2023.
21:25
Izvor: Sportske.net

Neće se tek tako zaustaviti.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je u Rim, gde je učestvovao na egzibicionom golf-turniru, Rajder kupu, ali u razgovoru sa novinarima je ipak tenis glavna tema.

Govoreći za Skaj sports, Đoković je još jednom pohvalio Karlosa Alkarasa, koji je ove godine izrastao u njegovog novog velikog rivala.

''Budućnost tenisa je zagarantovana sa Karlosom koji vodi ovu novu generaciju. Ove godine smo se sreli tri puta, u vrhunskim mečevima kao što su finale Vimbldona, polufinale Rolan Garosa i finale Sinsinatija, koje je za mene jedno od najboljih mečeva u tri seta koje sam ikada odigrao u životu“, priznao je Nole.

S tim u vezi, Novak je podsetio i na svoja dugogodišnja velika rivalstva sa Federerom, Nadalom i Marejem, ali sada planira da i sa Alkarazom još dugo vodi spektakularne borbe.

''Nadam se da ću igrati sa Alkarazom onoliko puta koliko i sa ostalima, jer to će značiti da su mi ostale godine tenisa'', rekao je Đoković. Trenutno je u njihovim međusobnim duelima nerešeno, 2:2 u pobedama.

Đoković je zadovoljan ovom sezonom u kojoj je osvojio tri od četiri grend slem trofeja i stigao do rekordne brojke od 24 grend slem trofeja u karijeri.

''Grend slemovi su mi trenutno važni, osvojio sam tri ove sezone i igrao u finalu četvrtog - mislim da ne mogu da tražim više", zaključio je Novak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke