Ma, najbolji ikad! Alkaraz ni blizu, Novak u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 18.11.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Kakva partija srpskog tenisera!

AP Photo/Antonio Calanni
AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Pobeda Novaka Đokovića u okviru polufinala Završnog mastersa u Torinu protiv verovatno najvećeg rivala u ovoj sezoni, Karlosa Alkaraza. Srpski as je slavio sa 6:3 i 6:2 uz maestralnu igru!

Novak je nastavio po svojim starim standardima kada je reč o mečevima protiv Karlosa Alkaraza već u prvom setu. Španski teniser je pokazao solidnu igru do 3:3 u prvom setu, a onda je Novak  nastavio da igra dobro, dok je Alkaraz počeo da greši što stari lisac kao što je najbolji teniser svih vremena koristi. 

Svega tri neiznuđene greške u prvom setu, dovoljno za prednost protiv mladića koji bi trebalo jednog dana da nasledi upravo našeg najboljeg tenisera. 

Koliko je Novak dobro odigrao govori i činjenica da je Alkaraz ubacio 82% prvog servisa u prvom setu, što je očigledno nedovoljno protiv igrača kakav je naš as. 

Bio je vidljiv pad u igri Alkaraza koji opet nije mogao da drži visok tempo koji je nametnuo Novak. 

Brejk već u trećem gemu za Novaka, poveo je sa 2:1, potom i 3:1, u sledećem gemu je srpski teniser imao još jednu brejk loptu, a Alkaraz je uhvatio poslednji voz za povratak u meč. 

I onda najbitniji gem na meču, Alkaraz je došao do dve brejk lopte, a najbolji svih vremena pokazuje zašto ima taj epitet. "Pasing šot" kakav se retko viđa, neverovatno kako je Novak uspeo da se izvuče i da povede sa 4:2. 


Novi brejk Novaka već u narednom gemu, Alkaraz je izgubio sve posle onog gema gde je imao dve lopte za brejk, srpski teniser je hitao ka finalu što je brzo sproveo u delu, a tamo će odmeriti snage sa Janikom Sinerom po drugi put na ovom turniru. 

Fenomenalan meč, još samo jedan za trijumfalan završetak sezone!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak