Majami - Buduća penzionerka i vicešampionka u finalu

Autor: Sportske Net
petak 29.03.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Kolins igra svoje prvo WTA finale iz serije 1000.

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Povezane vesti

Poznato je ko će se sastati u ženskom finalu mastersa u Majamiju. To su Elena Ribakina i Danijel Kolins. 

Teniserka koja igra pod zastavom Kazahstana je u polufinalu posle velike borbe i preokreta apobedila Beloruskinju Viktoriju Azarenku, 6:4, 0:6, 7:6 (2).

U prvom setu dovoljan joj je bio jedan brejk za vodstvo. Međutim, u drugom smo gledali drugo lice ovog meča, u kom je Azarenka izdominirala i osvojila set bez ijednog izgubljenog gema. Ipak, u trećem posle velike borbe Ribakina je bila bolja i igraće svoje drugo finale u Majamiju zaredom. 

Prošle godine izgubila je od Kvitove. 

Danijel Kolins je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2 pobedila Ekatarinu Aleksandrovu. 

Podsetimo, Kolins ima 30 godina, a odlučila je da se po završetku ove sezone penzioniše kako bi mogla da se posveti svom privatnom životu. 

"Neću se predomisliti. Moja odluka nije povezana samo sa tenisom. Imam hroničnu upalu koja me sprečava da zatrudnim", rekla je Kolins.

Doktori su joj pre pet godina dijagnostifikovali ovu bolest.

"To je duboko lična situacija i moj lični izbor. U mom životu ima mnogo važnijih stvari od tenisa. Uživam u karijeri i mnogo se zabavljam, ali mislim da ljudi treba da razumeju moju odluku da se na kraju sezone povučem". 

Meč za titulu će igrati protiv Jelene Ribakine, koju je savladala u prvom susretu, a potom je izgubila naredna tri.

"Prvo finale na ovakvim takmičenjima, i to u mojoj domovini. Imam 30 godina ali nisam provela mnogo vremena na Turu. Potrebno je vreme da se stekne iskustvo. Jedva čekam da igram protiv Ribakine. Ovo je veliki uspeh za mene i imaće jak uticaj na moju karijeru. Sa mnogo samopouzdanja očekujem meč sa Elenom", zaključila je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke