Majami - Sjajni Lajović izbacio Mareja!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
23:19
Izvor: Sportske.net

Podvig srpskog tenisera.

EPA-EFE/Antonio Lacerda
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

Srpski teniser Dušan Lajovič plasirao se u drugo kolo mastersa u Majamiju. On je na startu turnira savladao nekadašnjeg najboljeg tenisera na svetu i osvajača grend slem titula Britanca Endija Mareja sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5. Meč je trajao sat i 35 minuta.

Suočavao se naš teniser sa brejk loptama protivnika u četvrtom i šestom gemu i oba puta zadržao svoj servis, da bi u sedmom gemu iskoristio svoju prvu brejk loptu i poveo sa 4:3. Do kraja seta Lajović je zadržao prednost i došao na pola puta od velikog trijumfa.

Sigurni su bili teniser u drugom setu na svoj servis sve do devetog gema. Tada je Lajović napravio pritisak na početni udarac Britanca, stigao do brejka i poveo sa 5:4.

Servirao je Srbin za trijumf, ali je popustio pod pritiskom. Bio mu je to najslabiji servis gem od starta meča, to je iskoristio iskusni Marej vratio brejk i doneo nam dramu u završnici seta.

Ipak, već u narednom gemu Lajović je opet stigao do brejka i nove prilike da servira za pobedu. Ovoga puta ostao je hladnokrvan naš teniser i upisao veliku pobedu.

Protivnik Lajoviću u narednoj rundi biće domaći teniser Maksim Kresi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke