Maratonski drugi set, protest nasred terena! Probudila se zver u Nadalu, ali Medvedev sve više liči na Novaka!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.01.2022.
11:56
Izvor: Sportske.net

Španac uspeo da uzvrati, nedovoljno za izjednačenje, ali finale će biti mnogo zanimljivije nego što se činilo posle prvog seta.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Završen je i drugi set finala Australijan opena, Danil Medvedev vodi sa 2:0!

Ruski teniser je dominirao u prvom setu, taj deo igre je dobio sa 6:2, uz dva brejka bez izgubljenog poena, ali je u drugom setu usledio snažan odgovor Nadala. Ipak, Medvedev je u ključnim trenucima ovog dela igre podsetio na Novaka Đokovića, nije se predavao kada je Nadal bio nadomak izjednačenja i sada ima ogromnu prednost 7:6 /7:5/ u drugom setu za velikih 2:0 u setovima za Medvedeva! Sat i 25 minuta trajao je drugi set!

Španac je do svog prvog brejka stigao u četvrtom gemu drugog seta, poveo je sa 3:1, potom i sa 4:1, ali se Medvedev nije predavao, odmah je anulirao taj zaostatak i smanjio na 4:3.

Ali, u narednom gemu je neuobičajeno loše servirao, što Nadal ne prašta i Španac dolazi do još jednog brejka prednosti - 5:3.

Naredni gem je doneo veliku borbu, Medvedev se izborio za dve vezane brejk lopte, ali Nadal nije želeo da ovaj set predugo traje. Uspeo je da spase te dve brejk-lopte, a Medvedev se izborio za novu priliku.

Ali, u tim trenucima je neko uspeo da utrči na teren, noseći transparent sa porukom da se imigranti oslobode iz zloglasnog hotela u Melburnu, gde je i Novak Đoković bio zatočen pre turnira pre nego što su ga deportovali. Obezbeđenje munjevito opkolilo i jednog i drugog igrača dok se bezbednosni rizik ne ukloni. Kao što vidite u prilogu, protestanta su vukli po podu kako bi ga sklonili sa terena.

EPA-EFE/JOEL CARRETT

Ali, to nije poremetilo Nadala koji uspeva da spase i treću, pa onda i četvrtu brejk loptu u ovom gemu koji je trajao blizu 15 minuta. Ali, neverovatno je uporan bio ruski teniser koji koristi petu priliku za brejk i smanjuje na 5:4!

Vodila se iscrpljujuća borba i u naredna tri gema do taj-brejka, a onda kulminacija drame u ovom setu.

Nadal je opet stavio Medvedeva u situaciju da mora da juri rezultat. Kada je Španac poveo sa 5:3, Medvedev je već bio ozbiljno uzdrman, ali je tada pokazao kakav je šampion. Dobio je Rus naredna tri poena i stigao do prve set lopte!

Nadal je bio pod pritiskom na svoj servis, nije izdržao Španac, novi poen za Medvedeva koji dobija drugi set u taj-brejku sa 7:5!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke