Maratonsko polufinale, čudesni Karacev izbacio Novaka!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.04.2021.
20:47
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje na Srbija openu večeras u Beogradu!

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Srbija opena, pošto je večeras poražen posle maratonske borbe od trećeg nosioca, ruskog tenisera Aslana Karaceva sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 6:4.

Tri sata i 25 minuta trajala je njihova večerašnja borba, na kraju je Karacev uspeo da trijumfuje i revanšira se Đokoviću za poraz u polufinalu Australijan opena pre oko dva meseca.

Sam početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod, s obzirom da je Đoković poveo sa 3:0 uz brejk prednosti, ali onda su počeli da doleza do izražaja sve veći problemi u njegovoj igri, koje je odlični ruski teniser znalači koristio.

Čak tri brejka uspeo je Karacev da napravi u prvom setu, a Đoković nikako nije uspevao da zaređa sa vinerima, napravio je samo jedan u prvom setu, premalo da bi dobio ovaj set.

Sličan razvoj događaja i početkom drugog seta. Đoković opet prvi stiže do brejka, poveo je sa 2:0, ali onda opet sledi serija ruskog tenisera, koji dobija naredna četiri gema, za vođstvo od 4:2.

I tek onda, počinje da se bude ona pobednička ''zver'' u Novaku. Konačno je zaigrao u šampionskom ritmu, pogađao linije, uglove, kada je to bilo najvažnije i na oduševljenje svih prisutnih na tribinama uspeo je da preokrene rezultat i dobije drugi set sa 6:4.

Verovali smo da u trećem setu više neće biti problema kao u prva dva, ali Karacev nije posustajao, bio je silno motivisan da se revanšira Novaku, i to na njegovom terenu, uz nesumnjiv kvalitet koji je i večeras pokazao.

Uspeo je Rus da napravi brejk u sedmom gemu, potom je poveo sa 5:3 i u narednom imao i meč loptu, Đoković ju je spasio i smanjio na 5:4.

Psihološki pritisak je tada prešao na Karaceva, koji je na svoj servis trebalo da završi posao, ali Novak se izborio za dve brejk lopte. Međutim, drama se nastavila, sjajni Rus izdržava i ovaj Đokovićev nalet i stiže do druge meč lopte koju je uspeo da realizuje i zasluženo stigne do velike pobede!

U drugom polufinalu koje treba da počne oko 21 sat, sastaće se Italijan Mateo Beretini i Japanac Taro Danijel.

*

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke