Mari kao nekada - Drama, preokret, spašena meč lopta i veličanstveni trijumf Britanca u Melburnu!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.01.2023.
09:09
Izvor: Sportske.net

Fantastičan meč.

EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u drugo kolo Australijan opena nakon što je u posle velike drame i skoro pet sati fantastičnog tenisa eliminisao Italijana Matea Beretinija. 

Britanac je slavio sa 3:2, po setovima 6:3, 6:3, 4:6, (7)6:7, 7:6 (6).

Igrao je 35-godišnji Mari kao u najboljim danima svoje karijere na "Rod Lejver" areni danas.

U prvom setu Britanac je stigao do brejka već na startu i pokazao da je spreman za okršaj sa 14. igračem na svetu Beretinijem. Uspeo je Mari da sačuva stečenu prednost i povede sa 1:0.

Ni drugi set nije mogao da počne bolje po Britanca. Već u prvom gemu Mari je oduzeo servis Beretiniju, stekao vođsto i dobio novi "injekciju" samopuzdanja. Perfektno je servirao Mari u drugom setu i još jednim brejkom u finišu stekao velikih 2:0 u setovima.

A onda se razigrao Italijan, uspeo da po prvi put oduzme servis Mariju u petom gemu trećeg seta i kasnije smanji na 2:1.

U ćetvrtom setu nije bilo brejkova. Odluka o pobedniku pala je u taj-brejku u kojem je Beretini iskoristio četvrtu set loptu i izjednačio na 2:2.

Peti set doneo nam je kulminaciju drame. Beretini je vodio sa 5:4 i imao meč loptu na servi Marija, ali je Britanac uspeo da je spasi i izbori super taj-brejk koji se igra do 10 osvojenih poena.

Započeo je odlučujući gem sjajno grend slem šampion, i poveo sa velikih 5:0, ali je Beretini uspeo da se vrati i smanji na 8:6 u finišu super taj-brejka. Ipak, iskusni Mari ostao je smiren i završio posao za najveću pobedu od povratka na teren posle povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke