RG - Olga Danilović "zasijala" u Parizu, ali to nije dovoljno za osminu finala!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
21:59
Izvor: Sportske.net

Dalje ide sedma na svetu Ons Žaber.

. EPA-EFE/YOAN VALAT
. EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u trećem kolu Rolan Garosa od Tunišanke Ons Žaber sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:2, a meč je trajao dva sata i devet minuta igre.

Od samog starta meča Danilovićeva je nagovestila da će biti ravnopravna protivnica protiv favorizovane Žaber. Igrala je Srpkinja hrabro, izlazila na mrežu i diktirala igru protiv sedme igračice sveta.

Delovalo je u jednom momentu da bi našla igračica mogla do jedne od najvrednijih pobeda u karijeri, ali je na kraju presudilo iskustvo Ons Žaber.

Imala je Danilovićeva prvu brejk šansu u šestom gemu, ali je Žaber uspela da je spasi i izjadnači na 3:3. Već u narednom gemu suočila se Danilovićeva sa prvom brejk prilikom Tunišanke, ali je uspela da je spasi.

Kada je u tome uspela, napala je Olga još jednom servis protivnice, došla do nove brejk prilike koju je ovoga puta iskoristila i povela sa 5:3.

U narednom gemu Danilovićeva je servirala za osvajanje seta, ali je popustila pod pritiskom i dozvolila Žaberovoj da dođe do prvog brejka na meču, na taj način smanji na 5:4.

Činilo se tada da bi prvi set mogao da izmakne iz ruke Danilovićevoj, ali je srpska teniserka fenomenalno odigrala u narednom gemu na servis rivalke, ostavila je na nuli i osvojila ga.

Na početku drugog seta obe teniserke bile su sigurne u svojim servis gemovima. Nažalost, prva je popustila Danilovićeva i dozvolila Tunišanki brejk u petom gemu, tako je Žaber povela sa 3:2. Naredni gem bio je maratonski, Danilovićeva je imača čak četiri brejk prilike, ali nijednu nije iskoristila.

Tek tada je počela prava drama. Danilovićeva je brzo prebolela neiskorišćene prilike, vezala dva naredna gema i izjednačila na 4:4.

Izgledalo je tada da je Danilovićeva ponovo zagospodarila terenom, ali je iskusna Žaber pokazala klasu, stigla do novog brejka i potvrdila ga za izjednačenje u setovima.

Popustila je koncentracija Danilovićevoj u trećem gemu odlučujućeg seta. Napravila je naša teniserka dve duple servis greške i dozvolila protivnici da napravi brejk i povede sa 2:1.

Kao da se tada "raspala" igra" naše teniserke. Uspela je Žaber da prvo osvoji gem na svoj servis, a zatim još jednom oduzme servis rivalki, i tako dođe nadomak osmine finala.

Međutim, nije tako mislila Danilovićeva koja je u narednom gemu vratila jedan brejk zaostatka i smanjila na 4:2. Težak je bio naredni gem za Danilovićevu, vodila je naša teniserka sa 30:0, ali je u nastavku iskrenula zglob, što je potpuno poremetilo, što je Žaber iskoristila i povela sa nedostižnih 5:2.

Tek nakon završetka gema Danilovićeva je zatražila medicinski tajm-aut, ali je to nije pomoglo. Odservirala je sjajno Tunišanka u narednom gemu i plasirala se među 16 najboljih.

Tamo će joj protivnica biti Amerikanka Bernarda Pera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke