Međedović ispao sa Rolan Garosa

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2024.
21:06
Izvor: Sportske.net

Poraz našeg tenisera na startu Rolan Garosa.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Mladi srpski teniser Hamad Međedović (135. na ATP listi) nije uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa.

On je večeras na startu turnira odmerio snage sa italijanskim predstavnikom Flaviom Kobolijem, 53. teniserom sveta, ali nije uspeo da ga iznenadi.

Italijan je slavio sa 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 6:7 (2:7) i 6:3, a meč je trajao tačno tri sata.

Međedović je lako izgubio prva dva seta, oba puta je Koboli dolazio do vođstva od 4:1 uz dva brejka prednosti i tu prednost nije ispuštao.

Prava borba vodila se samo u trećem setu, kada je Hamad pokazao svoje pravo lice, izborio je taj-brejk i u njemu sjajno odigrao, prepustivši samo dva poena svom rivalu.

Ali, umesto da mu to podigne samopouzdanje, u četvrtom setu je usledio novi veliki pad u njegovoj igri, što je Italijan iskoristio i rutinski završio posao u ovom meču. Bukvalno je to bila repriza onoga što se dešavalo u prva dva seta, opet je Italijan stekao dva brejka prednosti, zatim poveo i sa 5:1, i tek tada je Međedović počeo da pruža jači otpor, smanjio je na 5:3, ali nije imao snage za preokret.

Koboli će se u drugom kolu najverovatnije sastati sa Dancem Holgerom Runeom koji dok ovo pišemo vodi sa 2:0 u setovima protiv Britanca Danijela Evansa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke