Međedoviću ni Medvedev nije daleko, hrabri Hamad pao tek posle maratona!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 13.05.2024.
22:02
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija srpskog tenisera, bez obzira na eliminaciju posle skoro tri sata kvalitetnog tenisa.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je u trećem kolu mastersa u Rimu od Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:1 u setovima (6:7, 6:2, 5:7).

Meč je trajao dva sata i 53 minuta.

Hamad Međedović odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri protiv četvrtog tenisera sveta sa kojim je bio egal praktično sve vreme, ali na kraju presudilo je iskustvo Medvedeva koji je brejkom okončao bajkovitu priču Novopazarca u Rimu.

Nije dobro počelo po Međedovića koji je izgubio prvi gem na svom servisu, pa se nakon toga činilo da će Medvedev lako izaći na kraj sa protivnikom.

Usledila je serija brejkova na obe strane, da bi Srbin stigao i do set-lopte koju je propustio kada nije pogodio drop-šot. 

Nervoza je nakon toga učinila svoje, četvrti teniser sveta ju je iskoristio kako bi meč odveo u taj-brejk koji je takođe bio prilično uzbudljiv.

Medvedev je osvojio prvi set iz drugog pokušaja, da bi prvi gem u drugom setu bio pravi maraton iz kojeg je Rus ponovo izašao kao pobednik.

Nije to uzdrmalo Međedovića koji je "brejknuo" rivala u trećem gemu, a bolje se snašao i u novom "maratonu" od gema koji je dobio posle dve spašene brejk-lopte.

Sigurnom igrom 121. teniser sveta je uzeo brejk kojim je osvojio drugi set, da bi u treći ušao nešto nervoznije što je rezultovalo prvim brejkom Medvedeva u četvrtom gemu.

Ni tada Međedović nije odustao, te je uzvratio istom merom u sedmom gemu, ali presudio je 12. u kojem je Danil Medvedev drugi put uzeo gem na servis rivala i okončao sjajan turnir za 20-godišnjeg srpskog tenisera.

Medvedev će se u osmini finala mastersa u Rimu sastati sa američkim teniserom Tomijem Polom koji je ranije danas eliminisao Nemca Dominika Kefera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke