Medvedev posle Đokovića: "Posebna pobeda, ako sam dobio njega, mogu svakoga"

Autor: Sportske Net
petak 03.03.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Pun samopouzdanja Rus.

EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari
EPA-EFE/Frabeland Charles Mallari

Povezane vesti

Danil Medvedev slavio je u dva seta protiv Novaka Đokovića i plasirao se u finale turnira u Dubaiju gde ga čeka Andrej Rubljov. 

Medvedev je pobedom nad svetskim brojem 1 potvrdio da je u neverovatnoj formi od početka godine. Osvojio je dva trofeja, a na korak je i do trećeg.

,,Mogu mnogo da trčim i da vraćam lopte. Neke momke poput Hurkača ili Kresija – koji idu stalno na mrežu – to ne zanima toliko. Novak jeste neverovatan na mreži, ali ne ide tamo svaki drugi poen, tako da mu je malo teže. Pokušavao je da učini nešto u meču gde se nije osećao najbolje. Mogli smo to da vidimo. Bar se to i njemu dešava, jer nekada se ne čini da je tako. Zato je probao različite stvari, jer je šampion, i znao sam da moram da budem spreman za to. Morao sam da budem usredsređen do kraja“, rekao je Medvedev, koji sada sa Đokovićem ima skor 5-9.

Ruski teniser je istakao da je svaka pobeda nad Novakom posebna. 

Naravno, finale US opena mi je najdraža uspomena jer mi je to jedini slem, a pobediti nekoga poput Novaka u finalu je ostvarenje sna. Svaka pobeda nad njime je posebna i daje dodatno samopouzdanje – u stilu, ako sam njega dobio, mogu svakoga“, kazao je Medvedev. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke