Medvedev i njegova računica – Prvo mesto za dva meseca!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 17.11.2023.
09:15
Izvor: Sportske.net

Jasno mu je da može, ima kvalitet koji je neosporan, a da li ima mentalitet?

EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Povezane vesti

 Danil Medvedev je u završnici sezone odličan, ali čini se da mu ponestaje snage kako se turniri bliže završnici.

Da li će drugačije biti na Završnom turniru?

Ruski teniser je izgubio od Novaka finale US opena, potom je u Kini igrao finale koje je izgubio u dva taj-brejka protiv Sinera, a isti igrač ga je pobedio u finalu Beča. Posle dva kola u Torinu Medvedev ima maksimalan učinak, dobio je 400 bodova na ATP listi, dobio je Zvereva i Rubljova, sledi meč protiv Alkaraza koji će nam dati odgovore na neka pitanja.

Prvo i najbitnije - da li Medvedev ima šanse za drugo mesto, jer bi u slučaju pobede mogao da zauzme i poziciju broj 2 na kraju sezone - način je da Alkaraz ne prođe u narednu rundu što je izvesno ukoliko ne savlada Medvedeva, kao i da Medvedev osvoji turnir.

Rusu nije samo cilj da bude drugi na svetu, naravno, već je bio prvi tokom svoje karijere, i to čak 16 nedelja, više nego, recimo, Endi Rodik ili Boris Beker.

Može li uskoro do prvog mesta?

On vidi svoju šansu, naravno, ne na kraju godine, već na Australijan openu. U slučaju da osvoji Završni turnir u Torinu, imao bi 8700 bodova, što će najverovatnije biti oko 2000 bodova zaostatka u odnosu na Novaka Đokovića. Imajući u vidu da Novak brani 2000 bodova na Australijan openu, a da Medvedev brani samo 90 bodova i da će najverovatnije igrati jedan od turnira pre samog Australijan opena, onda je jasno da vidi svoju računicu i za prvo mesto eventualnim osvajanjem prvog grend slema u sezoni.

Ima igru, potrebna mu je konzistentnost, osvojio je turnir 2020. godine, da bi godinu dana kasnije igrao finale protiv specijaliste u Završnim turnirima, Aleksandera Zvereva.

Sada je tog specijalistu već pobedio, sledi Alkaraz, momak kojem ne ide najbolje u poslednje vreme, ali koji je u solidnoj formi i očekujemo veliki meč u Torinu. Rus se već plasirao u polufinale, ali je jasno da želi još jednu pobedu jer ona ne vredi samo 200 bodova, već i sprečava Alkaraza da uzme 200 bodova koji bi bili dovoljni za Španca da bude drugi na svetu na kraju sezonne.

Medvedev je dosta popravio servis protiv Zvereva u odnosu na Rubljova, ali ono o čemu se govori jeste njegov ritern koji je na veoma visokom nivou na ovom turniru i ukoliko zadrži taj nivo, nesumnjivo je da može ugroziti Alkaraza.

Imajući u vidu mladost Alkaraza, psihološke barijere sa kojima se suočava, blagu prednost bismo dali Medvedevu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke