Medvedev i Zverev traže odgovore od australijskih vlasti, ovo su njihova pitanja!

Autor: Darko Mitrović
subota 15.01.2022.
13:08
Izvor: Sportske.net

To im je potrebno kako bi imali jasan stav.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Situacija sa Novakom Đokovićem i njegovom pravnom borbom sa australijskim vlastima dostigla je kulminaciju.

Od 23 časa i 30 minuta po našem vrmenu počinje novo suđenje kada bi trebalo da saznamo konačnu odluku i odgovor na pitanje da li će najbolji teniser sveta moći da nastupi na Australijan openu.

Na ovu temu oglasila su se i dvojica igrača koji bi eventualnim osvajanjem titule u Melburnu mogli da svrgnu Novaka sa prvog mesta ATP liste, Rus Danil Medvedev i Nemac Aleksander Zverev.

''Pretpostavljam da ćemo sutra znati hoće li igrati i nadam se da ćemo znati nešto više o celom slučaju jer je nekoliko različitih odluka doneseno u poslednje vreme. Želim da istaknem da smo u Australiji i da ovde važe njihova pravila. Koliko ja znam, ako imaš validno izuzeće da uđeš, onda možeš i igrati. Ako ne, svaka ti država može zabraniti ulazak.

Nigde još nisam pročitao zašto mu je ukinuta viza. To je ono što me zanima. Je li to isključivo ministrova odluka? Postoji li pravni razlog? Valjda ćemo, nadam se, više znati posle žalbe'', izjavio je Medvedev.

Slična pitanja za australijske vlasti ima i Zverev koji je otkrio i da je razgovarao sa Đokovićem oko aktuelne situacije.

''Igrački, Novak je na svakom turniru glavni favorit, pogotovo ovde gde mu odgovara podloga i gde je trijumfovao devet puta. U Melburnu smo dobre rezultate i dobre igre prikazali Medvedev, Cicipas i ja, a i Rafa je na dobrom nivou, trenirao sam s njim. Ali, da, Novak... Pričali smo jedan dan i poslao sam mu podršku. Svi smo mislili da će igrati. Nadam se da će se izboriti da zaigra.

Ne znam kako navijači razmišljaju. Što se mene tiče, on je jedan od najvećih sportista ikada. Osvojio je 20 Gren Slemova, čovek je koji je najviše nedelja proveo na "broju jedan", osvojio je najviše Mastersa. Naravno, ovo nije dobra situacija za njega, ali zbog ove situacije sigurno ne možemo dovesti u pitanje da li je jedan od najboljih svih vremena.

Ne znamo još sve 100%. Imao je vizu, zar ne? Ne verujem da bi doputovao ovde da je znao da ne može da igra. To što je on Novak Đoković, tera ljude na razmišljanje da je imao poseban tretman. Ne znam mnogo o ovome, ali znam sledeće: da se radi o nekom drugom, drama sigurno ne bi bila ovakva. Neću dalje da komentarišem, jer nisam političar, došao sam da igram...'', zaključio je Zverev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke