Medvedev ili mladi lavovi?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.08.2022.
14:10
Izvor: Sportske.net

​Danil Medvedev na omiljenim mestima brani prvo mesto, a glavne opasnosti su mu mladi Alkaraz i Siner.

EPA-EFE/Sander Koning
EPA-EFE/Sander Koning

Povezane vesti

Teniska sezona stigla je do ATP mastersa iz serije 1000, koji prethode četvrtom Gren slemu u godini, US openu.

Masters u Montrealu je u toku, dok će onaj u Sinsinatiju početi 13. avgusta.

Avgustovska američka turneja je u prethodnih nekoliko sezona bila u znaku Danila Medvedeva. Rus se baš tu probio u svetski vrh 2019. godine, a sve je kulminiralo osvajanjem US opena pre nešto manje od godinu dana. Medvedev je posle te tilule u Njujorku zapao u krizu, nanizao je pet poraza u finalima, psihički ga je ubio onaj na Australijan openu od Nadala, a na kraju se na sve nedaće nadovezala i poznata politička situacija. Post je prekinut pre tri dana titulom u Los Kabosu i nema sumnje da je Medvedev neko od koga se očekuju najbolji mogući razultati u narednom periodu, posebno u odsustvu Novaka Đokovića i Rafaela Nadala (propušta Montreal, za Sinsinati se čeka odluka). Medvedev na svoje omiljene turnire dolazi kao svetski broj jedan, želeće da zadrži tu poziciju i za to ćemu biti potrebna igra na najvišem nivou. U Kanadi će braniti titulu, a već u drugom kolu bi mogao da igra spektakualaran duel sa Nikom Kirjosom, od koga gubi sa 2:1 u međusobnim mečevima.

Veliku pažnju teba obratiti i na Karlosa Alkaraza, koji je u Kanadu došao kao četvrti teniser sveta, a biće drugi nosilac zbog neigranja Nadala i povređenog Zvereva. Supertalentovani Španac je projektovan kao buduća zvezda svetskog tenisa, predviđa mu se dvocifreni broj Gren slem trofeja, a on je ove godine pokazao da te prognoze imaju temelj. Igra odlično na svim podlogama, teško ga je oboriti na pleća, a osvojio je već masters u Majamiju na betonu, kao i onaj u Madridu koji se igra na šljaci.  U Majamiju i pre toga u Indijan Velsu, gde je izgubio epsko polufinale od Nadala, se predstavio kao vrhunski igrač na betonu i on će biti ozbiljan predendent za titule u Montrealu i Sinsinatiju. Doduše, na tlo Severne Amerike je stigao nakon dva vezana potaza u finalima Hamburga i Umaga, od Muzetija i Sinera.

I upravo je mladi Italijan Janik Siner takozvani favorit iz senke. U sjajnoj je formi, ima igru za sve podloge, izbalansirao je udarce i pun je samopouzdanja nakon titule u Umagu. Igrao je sjajno i na Vimbdlonu, gde je mučio Novaka Đokovića i vodio sa 2:0 u četvrtfinalu.

Stefanos Cicipas uvek mora da se spomene kao kandidat za trofeje na mastersima, mada je Grk daleko od forme ove sezone. Ipak, kada ima svoj dan, ne postoji teniser koga on ne može da pobedi.

Rubljov, Rud i Beretini su tu, ali od njih ne bi trebalo očekivati neke zapaženije rezultate. Rubljov ima blokadu kada dođe u završnicu nekog velikog turnira, Rud je klasičan „šljakaš“, a Beretini izlazi iz povrede i iz kovida i tek treba da nađe svoju prepoznatljivu igru. Ukoliko je pronađe i on će biti jako opasan.

Na ova dva mastersa obavezno treba obratiti pažnju na američke igrače, koji znaju da dođu do završnica iz drugog plana. Ove sezone je sjajan Tejlor Fric, osvajač mastersa u Indijan Velsu, a tu je i Frensis Tijafo.

Sve mečeve i šanse tenisera da uspeju na predstojećim turnirima možete pogledati na AdmiralBet.

PIŠE: Mladen Heleta

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke