Medvedev ima ponudu za Novaka, kakav bi to tandem bio!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
20:57
Izvor: Sportske.net

I danas tokom meča mogao se videti Novakov uticaj na ruskog tenisera.

Beta/Vince Caligiuri/Tennis Australia via AP
Beta/Vince Caligiuri/Tennis Australia via AP

Povezane vesti

Današnje finale Australijan opena proteklo je u dominaciji Novaka Đokovića, koji je sa 3:0 u setovima savladao Danila Medvedeva i stigao do devetog trijumfa u Melburnu.

Posle meča, najjači utisak ostavio je korektan, prijateljski odnos dvojice tenisera, što su i Medvedev i Đoković pokazali i tokom ceremonije dodele pehara.

Medvedev ne krije da mu je Novak uzor i po igri i po ponašanju, a sve to se donekle u pojedinim trenucima moglo primetiti i tokom današnjeg finala. Lomljenje reketa u pokušaju da izbaci negativnu energiju iz sebe, zatim oštre reakcije ka svom trenerskom timu u situaciji kada mu ne ide, do traženja podrške od publike, poput Novaka na US openu protiv Federera kada je uspeo da napravi čudesni preokret. Ali, da je Nole biti lako, Nole bi bio svako, pa Medvedevu ovaj pokušaj pridobijanja publike nije uspeo. Prosto, Đoković mu to nije dozvolio, dobio je nekoliko narednih, presudnih poena.

Ali, najzanimljivije kada je u pitanju prijateljski odnos Medvedeva i Đokovića usledilo je na konferenciji za medije, gde je ruski teniser otkrio svoj plan - želi Novaka za trenera!

''Mislim da mi neće biti mentor dok još igra na terenu, jer kada bih ga tako dobio u nekom finalu nešto kasnije, rekao bi sigurno 'zašto sam to radio'... Ali, kad završi karijeru, voleo bih da se to desi i da mi bude trener, jer je on neverovatan igrač'', poručio je Medvedev.

Moraće Rus još malo da se strpi, dok Nole obori još neke rekorde...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke