Medvedev izbacio Sinera, Italijan imao i zdravstvenih problema

Autor: Darko Mitrović
utorak 09.07.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Sad čeka boljeg iz duela Alkaraza i Pola.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Prvi polufinalista ovogodišnjeg Vimbldona je ruski teniser Danil Medvedev koji je danas u pet setova savladao prvog tenisera sveta Janika Sinera sa 3:2, po setovima 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 2:6, 6:3, posle nepuna četiri časa igre.

Prvi set je bio maratonski, trajao je tačno sat vremena. Igralo se gem za gem, a kada se ušlo u taj-brejk, Medvedev je posle najdužeg poena od početka turnira uspeo da stekne blagu prednost od 3:1. 

Bili su iscrpljeni i jedan i drugi u tim trenucima, posle čega Medvedev pravi duplu grešku i od tog trenutka Siner je počeo da preuzima kontrolu, do konačnih 9:7 u taj-brejku prvog seta.

Ali, kako je meč odmicao, Siner je delovao sve dekoncentrisanije na terenu, videlo se da ima određenih problema, što je Medvedev počeo da koristi i poveo sa 3:1 u drugom setu uz brejk prednosti.

Tu prednost je zadržao do kraja seta i osvojio ga sa 6:4.

Sinerovi problemi kuliminirali su početkom trećeg seta kada je morao da zatraži medicinski tajm-aut zbog malaksalosti. Ipak, posle ukazane pomoći je uspeo da se vrati na teren i nastavi meč, ali je Medvedev bio fizički spremniji i to je iskoristio u taj-brejku ovog seta za preokret i vođstvo od 2:1.

Siner je uspeo da uzvrati u četvrtom, delovalo je da uspeva da se vrati na svoj uobičajeni nivo, ali je u petom setu ponestalo energije prvom teniseru sveta, pa je Medvedev to iskoristio i uz brejk prednosti dobio set odluke sa 6:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke