Medvedev najavio smenu na vrhu: ''Nadal će biti broj 1, osim ako...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.08.2022.
09:17
Izvor: Sportske.net

Rus je i dalje vodeći, ali koliko još dugo?

EPA-EFE/Sander Koning
EPA-EFE/Sander Koning

Povezane vesti

Brojna politička dešavanja i odluke političara značajno su ove sezone uticali na poredak na ATP listi, a najviše štete od svega toga ima naš Novak Đoković koji je trenutno tek šesti teniser sveta.

S druge strane, Danil Medvedev je i dalje vodeći na ATP listi, iako mu je bilo zabranjeno da nastupi na Vimbldonu, kao i ostalim ruskim predstavnicima.

On sada ima 7.625 bodova, ispred Aleksandra Zvereva sa 6.850 i Rafaela Nadala sa 6.165.

Ipak, Rus smatra da mu je za prvu poziciju do kraja sezone najveća pretnja trećeplasirani Nadal.

''Na kraju godine, osim ako osvojim gotovo sve preostale turnire, verovatno će Rafa Nadal biti broj jedan. Ali, mogu da zadržim dugo to mesto. Zavisiće dosta od narednog perioda, a osećam da mogu da igram dobro na tvrdoj pozlozi na američkoj turneji.

Najvažnije su pobede. Samo pobedama mogu da zadržim prvo mesto'', poručio je Medvedev koji će na US openu morati da odbrani titulu kako bi izbegao značajan gubitak bodova.

US open počinje 29. avgusta, još uvek je neizvesno da li će našem Novaku Đokoviću američke vlasti dozvoliti učešće na turniru koji je tri puta osvajao, ali za sada je upravo on prvi favorit za titulu u Njujorku prema kvotama u AdmiralBet-u. Kvota na Novakov trijumf je 2.50, a ako igrate na Medvedeva, kvota je 3.30. Alkaraz je trenutno treći favorit sa 4.40, a Nadal tek četvrti sa kvotom 6.20 u AdmiralBet-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke