Medvedev: "Novače, najveći si"! Novak: "Sačekaj bar još koju godinu"

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.02.2021.
12:07
Izvor: Sportske.net

Dirljive reči finalista Australijan opena.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Novak Đoković i Danil Medvedev su međusobno čestitali na fenomenalnom finalu Australijan opena.

Najpre je reč imao Danil Medvedev, koji je održao zaista sjajan govor.

"Čestitam Novače tebi i svom timu, fantastično si igrao i nemam reči da opišem kako si odigrao. Novak je bio bog za  mene, bio sam stidljiv kada smo se prvi put upoznali, ali mi je on prišao i od tada uvek isto priča sa mnom. I kada sam bio 500. na svetu, a on postao šampion Vimbldona. Hvala ti Novače, veliki si sportista.

"Hvala mom timu, nije ovo bio moj najbolji dan, ovi uslovi su bili teški, ali nadam se da ćemo uskoro osvojiti gren slema. Zahvaljujem i organizatorima što se  ovaj turnir održao i što su nam omogućili da igramo. I želim da se zahvalim svima vama na tribinama, i dalje ste tu, gledate tenis i želeo sam da ovaj meč bude duži i zabavniji za vas, ali nije bio moj dan. Hvala vam, vaša energija mi puno znači", istakao je Medvedev.

Potom je  na scenu stupio devetostruki šampion Australijan opena.

"Dobro veče svima, hvala vam puno. Želim da uzvratim Danilu na lepim rečima, ti si  sjajan momak i veliki profesionalac. Nekada smo se više družili, više smo trenirali zajedno i drago mi je da smo se opet sreli. Volim Danila kao osobu van terena, on je jedan od najtežih rivala sa kojima sam igrao. Samo je pitanje kada ćeš osvojiti gren slem, nadam se da nećeš još nekoliko godina. 

"Želim da se zahvalim i svom timu, svima koji su bili uz mene, svima koji su kod kuće, koji su bili uz mene. Ovo je bio dugačak put za mene i bez njih ništa ne bih uspeo. Hvala vam na energiji i podršci koju mi dajete. Imam pomešana osećanja, kada sam dolazio u Australiju ove godine, ovo je bio težak turnir za organizaciju i svaka im čast što su uspeli u svemu i treba da budu ponosni što smo uspeli da učestvujemo. 

"Želim da se zahvalim i ovom terenu, Rod Lejver areni, volim te, svake godine sve više, ljubav se nastavlja", istakao je Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke