Medvedev osvojio Majami!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 02.04.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Preko Janika Sinera.

EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Povezane vesti

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je ATP masters u Majamiju, pošto je u finalu pobedio Italijana Janika Sinera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Medvedev je tako nastavio svoju impresivnu seriju i osvojio je četvrtu titulu na poslednjih pet turnira na kojima je igrao.

On je u Ameriku došao sa peharima u Roterdamu, Dohi i Dubaiju, na matersu u Indijan Velsu je izgubio finale od Karlosa Alkaraza, ali se večeras "ispravio" na Floridi. U finalu Roterdama je takođe pobedio Sinera.

Danilu je ovo peta masters titula u karijeri.

Iako je prvi brejk na meču napravio mladi Italijan za 3:2 u prvom setu, već u narednom gemu je poklekao, a potom još jednom u završnici seta za 7:5.

Razmenili su brejkove i na startu drugog seta, ali je jedan više napravio Rus, te do kraja vrlo rutinski i mirno priveo ovo finale kraju u svoju korist.

Siner i dalje čeka na neku veliku titulu, a ovo mu je drugi poraz u finalu Majamija, pošto je pre dve godine izgubio od Huberta Hurkača. On je pobedom nad Alkarazom u polufinalu "vratio" Novaka Đokovića na prvo mesto ATP liste.

Na toj listi koja će izađi sutra, Medvedev će se probiti na četvrto mesto, a Siner će biti deveti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke