Medvedev po Novakovom receptu - od 0:2 do 3:2, bez podrške publike!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.07.2021.
21:56
Izvor: Sportske.net

Drugi teniser sveta ipak izborio plasman u osminu finala.

Beta/AP Photo/Alberto Pezzali
Beta/AP Photo/Alberto Pezzali

Povezane vesti

Najuzbudljiviji meč dana na Vimbldonu bio je večerašnji duel Danila Medvedeva i Marina Čilića.

Hrvatski teniser je bio u sjajnoj poziciji, vodio je sa 2:0 u setovima, ali je Medvedev, poput Novaka Đokovića nedavno na Rolan Garosu, uspeo da napravi veliki preokret i nastavi učešće na Vimbldonu.

Njihova borba trajala je tri sata i 42 minuta, a Medvedev je slavio sa 3:2, po setovima 6:7/3:7, 3:6, 6:3, 6:3 i 6:2, pa će se Rus u osmini finala sastati sa Hurbertom Hurkačom.

Čilić je tokom prva dva seta podsetio na svoje najbolje dane. U prvom setu je poveo sa 4:2, Medvedev je anulirao tu prednost, ali u taj-brejku opet Čilić bolji za vođstvo u setovima.

U drugom je Hrvat igrao još bolje,l napravio je dva brejka i rutinski poveo sa 2:0 u setovima, pa se činilo da je Medvedev pred eliminacijom.

Ali, izgleda da je učio od najboljeg, pa je od trećeg seta uspeo da potpuno preokrene situaciju na terenu u svoju korist. Čak tri brejka je Medvedev napravio u trećem setu, u četvrtom je rano poveo sa 3:0, na šta Čilić nije imao odgovor, a u petom setu je već usledila totalna dominacija ruskog tenisera koji je poveo sa 5:0. Usledila je jedna sporna sudijska odluka koja je iznervirala Medvedeva, Čilić je uspeo da dobije naredna dva gema uz veliku podršku publike, ali više od toga iskusni Hrvat večeras nije mogao.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke