Medvedev posle šoka na RG slavi kraj sezone na šljaci

Autor: Sportske Net
utorak 30.05.2023.
21:14
Izvor: Sportske.net

Prvo veliko iznenađenje.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Samo nekoliko dana po osvajanju mastersa u RImu, Danil Medvedev ispao je u prvom kolu Rolan Garosa. 

Pobedio ga je kvalifikant Tijago Sejbot Vild u pet setova i četiri sata tenisa. 

,,Težak i dobar meč, mislim da nisam igrao toliko loše. Ako bude ovako igrao do kraja godine, biće top 30. Nadam se da će tako i biti, inače ću biti razočaran i misliti ‘zašto sada?’ Nije bilo lako sa vetrom, pri tom su i lopte teške – ovi uslovi prijaju mnogo više igračima koji igraju ‘iz zgloba’ i koji mogu lako da stvore snagu“, rekao je Medvedev, pa dodao:

Borio sam se fizički, jesam sad malo umoran, ali telo lakše padne kad se izgubi. I mentalno sam bio prisutan do kraja, završio je sa dva vinera. Nedelju dana ću misliti o ovom meču, ali ne vidim šta sam previše pogrešio – duple greške, ali vetar je bio užasan danas“, ocenio je Rus.

Nije štedeo reči za svog rivala.

„Pao mu je nivo samo u jednom setu, pokušao sam da ga nateram da zaradi pobedu, i on to jeste uradio. Odličan je igrač, ali mora ovako da igra češće ako želi da mu život bude bolji – videćemo“.

Imaće sada vremena da odmori:

Opuštaću se narednih dana, iako sam želeo naravno da ostanem duže u Parizu. Drago mi je što je sezona na šljaci završena, ne volim kada mi je šljaka u torbi, u patikama, a bele čarape mogu da se bace“, zaključio je Medvedev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke