Medvedev pritiska, Novak započeo 334. nedelju na vrhu sveta

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 16.08.2021.
10:47
Izvor: Sportske.net

Đoković miran, ali gleda ka Rusu.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 334. nedelju na čelu ATP liste.

Odlučio je Đoković da se odmori posle učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde nije uspeo da se domogne medalje u singl i miks-dubl konkurenciji, te da se na miru pripremi za US open. 

S druge strane, ostatak Tura, pre svih, Danil Medvedev, rade na planu kako da Đokovića "svrgnu" sa trona. Za sada, ide po ukusu Rusa, budući da je uspeo da se domogne trofeja u Torontu i tako je stigao do 9630 bodova, uključujući 990 bodova manje od Sinsinatija, s obzirom na to da od iduće sedmice pravilo o "zamrzavanju" poena prestaje da važi.

Isti je slučaj i sa Novakom koji sa 12.113 pada na 11.113 poena. Medvedev će biti silno motivisan da se približi Đokoviću, pa će svim silama "udariti" na Sinsinati.

Treće mesto zadržao je Stefanos Cicipas, a potom slede Nadal, Zverev, Tim, Ruboljov, Beretini, Federer i Šapovalov.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima Filip Krajinović izgubio je pet pozicija i od ovog ponedeljka je 38. reket planete, dok se Dušan Lajović popeo za jedan stepenik i sada je na 40. poziciji. Laslo Đere je napredovao za tri mesta i trenutno je 49. igrač na Turu, a Kecmanović je krenuo silaznom putanjom i pokvario je svoj plasman za tri pozicije, te je 61. igrač sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke