Medvedev pružio podršku Đokoviću

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.08.2022.
20:07
Izvor: Sportske.net

Posle osvojene titule, Rus izneo svoj stav o situaciji u kojoj se Novak nalazi.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Još tri nedelje ostale su do početka US opena, a iz dana u dan su sve manje šanse da će naš najbolji teniser Novak Đoković moći da nastupi u Njujorku.

Razlog je opšte poznat, Novak nije vakcinisan protiv koronavirusa, a SAD ne dozvoljavaju ulazak u zemlju nevakcinisanim strancima.

Đoković se nada da bi taj propis mogao uskoro da bude promenjen ili da se napravi neko izuzeće, ali nema nagoveštaja da će se to i dogoditi.

U međuvremenu, Đoković je dobio podršku od Danila Medvedeva, ruskog tenisera od koga je prošle godine izgubio u finalu US opena. Ruski teniser je danas osvojio turnir u Los Kabosu i pokazao da u dobroj formi započinje  američku turneju.

''Ne želim da govorim o razlozima za ove odluke, jer je mnogo ljudi stradalo tokom pandemije. Ako promenimo pravila, biće onih koji će se pobuniti, jer im je zabranjen ulazak u zemlju, tako da ne mogu da rade. Lično, ako govorimo samo iz ugla tenisa, ne razmišljajući o različitim stavovima, želim da Novak igra na US openu'', poručio je Medvedev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke